Få design og komfort i din stue med lækre lænestole

Flot designer lænestol i rød og stof

Stuen hjertet i et hvert hjem – det er her, der er plads til hygge, afslapning, samvær eller en stille stund efter arbejde. Hvis stuen skal være behagelig at opholde sig i, skal der være en dejlig atmosfære, og her spiller møblerne en stor rolle. Sofaer, lænestole og sofabord skal fungere sammen æstetisk, og så skal de bløde møbler selvfølgelig passe til din krop, så de er rare at sidde i. Det kan således være særligt tricky at indrette stuen, fordi indretningen kræver fokus på samspillet mellem design og komfort i højere grad end i noget andet rum.

I denne guide stiller vi skarpt på lænestole. Du kan læse om, hvordan du får valgt en lænestol, der opfylder dine behov og samtidigt fungerer sammen med stuens øvrige møbler.

Lænestole i utallige designs

En lænestol er ikke bare en lænestol. Lænestole findes nemlig i et utal af varianter og designs. Inden du køber en, skal du gøre dig grundige overvejelser om, hvilke behov, stolen skal opfylde. Skal den for eksempel kunne dreje, skal rygelænet kunne lægges ned eller skal den have indbygget fodskammel? Skal lænestolen fungere som afslapningsmøbel nummer 1, eller skal den primært bruges som pyntegenstand i den stilrene stue?

Går du efter en lænestol, som ofte skal bruges til at se TV fra eller læse en bog i, bør du vægte ergonomi og komfort højt. Det kan anbefales at investere i en matchende fodskammel eller eventuelt en lænestol med indbygget fodskammel, ligesom et justerbart ryglæn er en gevinst, hvis du skal sidde meget i stolen. Hvis stolen ikke må fylde for meget, eller hvis du ønsker at skabe en lille, hyggelig lænestolsgruppe, kan du med fordel vælge en lidt lavere lænestolstype, som ikke vil være helt ligeså komfortabel, men som vil få din stue til at emme af elegance. Det er op til dig at finde den helt rigtige balance mellem komfort og æstetik.

Vælg de rigtige materialer til polstring og stel

Det er ikke kun stoletypen, men også materialer, du skal overveje, når du køber lænestol. Lænestole fås nemlig både med læderpolstring og polstring af forskellige typer stof. Også stellet/benene kan fås i varierende materialer som f.eks. krom, aluminium eller forskellige træsorter. Lænestolens polstring har stor indflydelse på, hvordan det føles at sidde i stolen, men polstringen betyder også rigtigt meget for stolens look. En særlig type lænestol, som er meget moderne for tiden, er en lavtrygget, stofbetrukket lænestol i klare farver og med træben. Denne stoletype har et trendy retro-look, og det har både at gøre med de old-school træben og polstringen. En sådan lænestol er uundværlig, hvis du drømmer om en stue i den eftertragtede retro-stil.

Vælger du en læderpolstret lænestol, vil du typisk få en lidt mere eksklusivt udseende stol – især hvis du kombinerer eksempelvis sort læder med et metalstel. Dette look kan være det helt rigtige til din stue, men du kan med fordel undersøge, om lænestolen findes i andre farver, der også ville klæde rummet.

Sådan vedligeholder du din designer lænestol

Når du har fået valgt den rigtige lænestol til stuen, er det vigtigt, at du passer godt på den, så den kommer til at holde i mange år. Der findes en række produkter, som kan hjælpe dig til at vedligeholde dine møbler, så du undgår at skulle skifte dem ud før tid. Har du en læderlænestol, kan du med fordel investere i plejemidler som læderrens, lædersæbe og læderfarve. Hvis du anvender disse produkter på din stol, holder den sig ung og frisk i mange år.

Faldt det endelige valg på en stoflænestol, kan de rette rengøringsmidler ligeledes hjælpe dig med at fjerne uheldige pletter. Spørg eventuelt i din møbelforretning, hvilke produkter, der fungerer bedst på den stol, du ender med at købe.

Ingen kommentarer, Vær den første!

Din email bliver ikke vist.